Browser support


Internet Explorer

Jarenlang was IE de meest gebruikte browser. Niet zo verwonderlijk want het is de standaard browser van Microsoft en komt automatisch mee met Windows.
Webdesigners waren al nooit zo enthousiast over IE, want deze browser heeft altijd meer code nodig dan de andere grote browsers om een website er behoorlijk te laten uitzien.
Helemaal ellende werd het met de introductie van CSS3 en HTML5.

Internet Explorer 11 is de nieuwste update en werkt naar behoren met CSS3 en HTML5.
Oudere versies vertikken het gewoon. De zo met passie gebouwde website is niet om aan te zien in deze verouderde browsers.Vele webdesigners houden er geen rekening meer mee, want om er ook goed uit te zien in de oude IE versies moet je zowat 2 websites bouwen.
Daarbij komt dat IE9 en ouder aan het uitsterven zijn, samen met Windows 7 en 8.

Niet raar dus dat velen hun heil gingen zoeken bij andere browsers.
Tegenwoordig is Microsoft Edge de standaard browser van Microsoft, deze komt met Windows 10.
En eindelijk heeft ook Microsoft hiermee een veel beter werkende browser.


Wees zo lief om je browser te vernieuwen

Webdesigners zullen je eeuwig dankbaar zijn.

Webdesigners en -ontwikkelaars wereldwijd, willen graag dat je de best mogelijke ervaring hebt op het web. Sterker nog, ze spenderen elke week een talloos aantal uren waar ze discussiëren en onderzoeken om deze ervaring nog beter te maken. Maar jouw browser kan hier een limiterende factor in spelen, waardoor een hoop potentiële verbeteringen worden tegengehouden. Dus lees gerust verder, zodat je kunt leren hoe je ervaring op het web verbeterd kan worden.

Je browser is te oud

De meeste mensen met een oude browser maken gebruik van Internet Explorer. In de afgelopen 17 jaar is deze browser het meest populair geweest. Vroeger was Internet Explorer waarschijnlijk de beste browser die je zou kunnen gebruiken, maar in de tussentijd is er veel veranderd.

Oudere browsers (Internet Explorer 9 en ouder) zijn minder stabiel en kwetsbaarder voor virussen, spyware, malware en andere beveiligingsproblemen. Dat komt omdat deze versies niet meer worden bijgewerkt door Microsoft. Tevens zijn oudere browsers vaak een stuk trager. Bij het laden van elke pagina voert je browser een aantal taken uit, zoals bijvoorbeeld het laden van afbeeldingen en scripts. Oude browsers voeren deze taken een stuk langzamer uit dan nieuwere browsers. Dit heeft een negatieve invloed op de gebruikservaring tijdens het bezoeken van websites.

Een ander probleem is dat oude browsers beperkt zijn in hun weergavemogelijkheden. Nieuwe web technieken zoals HTML5 en CSS3 worden niet door oude browsers ondersteund, met als gevolg dat websites met deze technieken niet goed worden getoond of functioneren.

Wat je ook doet op de computer, het lezen van mail, online shoppen, bankieren of iets anders. Met een nieuwe browser internet je veiliger, sneller en ook een stuk prettiger.

Genoeg redenen dus om meteen je Internet Explorer te updaten naar de nieuwste versie (11).
Of nog beter, installeer een andere browser.


Welke browser dan?

Hopelijk heb je meer inzicht gekregen waarom het beter is om je browser te vernieuwen. Laten we eens kijken welke browsers er nog meer zijn. De onderstaande browsers zijn allemaal gratis, het installeren en in gebruik nemen van een nieuwe browser kost slechts een paar minuten.

Google Chrome

Chrome werd uitgebracht in 2008. Sinds mei 2012 is Google Chrome wereldwijd de populairste browser.

Mozilla Firefox

Hoewel Google Chrome steeds populairder is geworden in de afgelopen jaren is Firefox (al sinds 2000) nog steeds een prima browser.

Opera

Opera is wat minder bekend. Maar bestaat al sinds de jaren 90.
Opera heeft altijd vooraan gestaan als het gaat om vernieuwing en ondersteund de nieuwste technieken op het web.

Safari

Safari is de bekendste browser van Apple en veelvuldig in gebruik op MAC computers.
Er is ook een Windows versie, maar deze wordt sinds 2014 niet meer ondersteund.
Niet aan te bevelen dus voor Windows computers.

De statistieken van mei 2017

Google Chrome is tegenwoordig veruit de grootste: 50,11%
Firefox is bijna evengroot als Internet Explorer, maar veel beter: 13,5%
Internet Explorer is op zijn retour, van de grootste naar: 13,7%
Dan volgt Edge, de nieuwe en snel groeiende browser van Microsoft: 8,09%
Ook de best prettige browser Opera doet nog mee, maar is op Windows minder bekend: 5,4%

Bron: StatCounter

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.